OLIY TAʼLIMDA KIBERSPORT BOʻYICHA TAKOMILLASHTIRILGAN OʻQUV DASTUR ISHLAB CHIQISH VA OʻQUV KURSLARI INNOVATSION USULLARDA TASHKIL ETISH BOʻYICHA SAMARALI YANGI METODIKA YARATISH - Otabek Valiyevich, Mamayusupov (Advances in Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy oliy taʼlim tizimida kibersport sohasini rivojlantirish, malakali kadrlar tayyorlash a oʻquv jarayonini innovatsion usullarda tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Maqolada kibersport faqatgina oʻyin emas, balki keng qamrovli industriya ekanligi, shuning uchun ham taʼlim dasturlari koʻp qirrali boʻlishi lozimligi asoslangan. Muallif tomonidan taklif etilayotgan yangi metodika nazariy bilimlar, amaliy koʻnikmalar a raqamli texnologiyalarni integratsiya qilishga qaratilgan boʻlib, u talabalarning strate gik fkrlash, jamoaviy ishlash a tahlil qilish qobiliyatlarini oshirishga xizmat qiladi. Taqdim etilgan oʻquv dasturi modulli tizimga asoslangan boʻlib, xalqaro standartlar a mahalliy bozor talablarini oʻzida mujassam etadi.